Digitale werkplek in de zorg

Alle gegevens van een patiënt of cliënt veilig op je tablet bekijken en meteen even beeldbellen via BeterDichtbij? De nieuwste technologieën maken het allemaal mogelijk, maar de implementatie is soms complex.

Zorg & Innovatie Digitale werkplek in de zorg

Impact op alle processen

De laatste gegevens van een patiënt of cliënt veilig op je tablet bekijken, beeldbellen met je patiënt via BeterDichtbij of even ruggespraak houden met een collega via de interne chat? De nieuwste technologieën maken het allemaal mogelijk. Tijd-, locatie- en apparaat onafhankelijk werken bieden veel voordelen voor zowel medewerkers als patiënten/cliënten.

Het implementeren van een digitale werkplek is echter een intensief traject dat impact heeft op alle aspecten van de bedrijfs- en zorgprocessen. Om als organisatie de vruchten te kunnen plukken van deze nieuwe manier van werken, is een goede voorbereiding én implementatie randvoorwaardelijk.

Complex vraagstuk

Tijdens het ontwikkelen van een digitale werkplek komen er legio vraagstukken voorbij. Wat betekent de nieuwe manier van werken voor onze patiënten/cliënten en medewerkers? Wat is de impact van bepaalde communicatiemiddelen op onze cultuur? Welke technologieën sluiten het beste aan bij onze organisatie? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vraagstukken waar je rekening mee moet houden.

Bij ieder traject staat niet de techniek centraal, maar juist de adoptie van de verandering.

De afgelopen tien jaar hebben we verschillende zorginstellingen geholpen met het ontwikkelen en implementeren van een nieuw werkplekconcept. Bij ieder traject staat niet de techniek centraal, maar juist de adoptie van de verandering.

Door onze kennis, ervaring en onafhankelijkheid zijn wij in staat om écht als partner mee te denken en er voor te zorgen dat u de beste oplossing voor de specifieke wensen van uw zorginstelling(en) krijgt.

Terug naar thema's

Digitale werkplek in de zorg Meer lezen

CINX ondersteunt IJsselland ziekenhuis in verschillende trajecten

Voor het IJsselland ziekenhuis in Capelle aan den IJssel heeft CINX de afgelopen jaren verschillende opdrachten uitgevoerd.

Lees meer

Planning is Realisatie in de Haagse wijkverpleging

De afgelopen periode hebben we de Haagse VVT-organisatie HWW zorg ondersteund bij de implementatie van Planning is Realisatie

Lees meer

Implementatie Wet zorg en dwang

Vanuit CINX hebben we een belangrijke rol gespeeld in de transitie van de afzonderlijke IT-organisaties en IT-infrastructuren naar het nieuwe Dijklander Ziekenhuis.

Lees meer