EPD- & ECD-implementaties

De afgelopen jaren hebben wij verschillende omvangrijke EPD- en ECD-trajecten uitgevoerd voor verschillende zorgorganisaties.

EPD- & ECD-implementaties Het digitale hart van de zorg

Grote invloed

Een EPD of ECD-systeem wordt ook wel eens het digitale hart van de zorg genoemd. Het implementeren, vervangen of upgraden hiervan is van grote invloed op de organisatie.

Hierdoor ligt het zwaartepunt bij deze trajecten veelal niet op technisch vlak, maar vooral op het organisatorische vlak. Denk hierbij aan het aanpassen van de processen, de communicatie over het traject en het opleiden van de medewerkers.​

Naar de cloud

​Uiteraard zijn er ook op het technische vlak genoeg uitdagingen. Veel EPD- en ECD-leveranciers transformeren hun product naar een cloud-oplossing, iets dat van impact is op de IT-architectuur, aanverwante systemen en de IT-organisatie.​

De afgelopen jaren hebben wij verschillende omvangrijke EPD- en ECD-trajecten uitgevoerd voor verschillende zorgorganisaties. Van het begeleiden van een selectietraject tot het samenvoegen van EPD’s na een fusie van twee ziekenhuizen, wij zijn een onafhankelijke partner met kennis van zaken.

Terug naar thema's

EPD & ECD

Onze klanten