KANZ

KENNISDELING & SAMENWERKING

KANZ biedt platform voor ICT-architecten in de zorg

Professionalisering van IT in de zorg is één van onze belangrijkste speerpunten. Dat doen we niet alleen door het leveren van ervaren en gedreven professionals, maar bijvoorbeeld ook door de oprichting van een platform voor kennisdeling op het gebied van Enterprise en IT-architectuur in de zorg.

De informatie-uitwisseling en kennisdeling die door het KANZ-platform wordt gefaciliteerd, vergroot de professionalisering op dit vakgebied bij de meer dan tien deelnemende zorginstellingen en versterkt de samenwerking in de regio. 

Kennisdeling Architectuur Nederlandse Zorginstellingen (KANZ)

Als Enterprise- en IT-architectuur op een juiste wijze wordt toegepast, draagt het bij aan het leveren van goede zorg en het betaalbaar houden hiervan. In de praktijk ervaren we dat dit vakgebied binnen de zorg nog in de kinderschoenen staat en dat veel zorginstellingen zoekende zijn naar een goede invulling.

Om de Enterprise- en IT-architectuur binnen de zorg te professionaliseren is samenwerking en kennisdeling van essentieel belang. Om dit te realiseren heeft Arjan Smit, ICT-architect van het Franciscus Gasthuis en Vlietland, met algemeen directeur Jacco Boon in 2018 het KANZ-platform (Kennisdeling Architectuur Nederlandse Zorginstellingen) opgericht.

Binnen het platform wordt op een pragmatische en doelgerichte wijze kennis en ervaring uitgewisseld over het vakgebied en aanpalende thema’s, zoals informatie-uitwisseling en interoperabiliteit, data-driven healthcare, connected care en blockchain.

Inmiddels zijn er meer dan tien zorginstellingen die participeren in KANZ. Jaarlijks worden er vier tot vijf reguliere bijeenkomsten georganiseerd, waarbij er per bijeenkomst één specifiek thema wordt uitgelicht en besproken.

KANZ CINX

“Samenwerking en kennisdeling professionaliseert niet alleen het vakgebied, maar draagt ook bij aan het sneller en kosten efficiënter implementeren van processen en nieuwe technologieën die bijdragen aan het zorgproces.”

Ook deelnemen?

Deelname aan het KANZ-platform is voorbehouden aan architecten die werkzaam zijn voor een zorginstelling. Deze deelname is kosteloos. Wel zijn er enkele voorwaarden aan verbonden. Als u wilt deelnemen, kunt u contact opnemen met Jacco Boon.

Kracht door verandering

CINX is een onafhankelijk management- en adviesbureau. We begeleiden klanten met het bepalen en implementeren van hun IT- en innovatiestrategie, waarbij het adopteren van de verandering centraal staat.

CINX BV

Leeuwenhoekstraat 1
2652 XL Berkel en Rodenrijs
+31 (0)10 3025 000

info@cinx.nl

Privacy    |    Algemene voorwaarden    |    © 2009-2020 CINX B.V.