ZORG OP AFSTAND

Innovatieve technologieën veranderen alle facetten van de zorg

De waarde van innovatie

De wijze waarop zorginstellingen werken verandert de komende jaren aanzienlijk. Factoren als vergrijzing, stijgende kosten en een enorm personeelstekort veroorzaken een verschuiving van intra- naar extramurale zorg. Ook mensen die complexe en/of langdurige zorg nodig hebben, moeten langer thuis blijven wonen. Kortom, zorg op afstand wordt een essentieel onderdeel van de zorg en innovatieve technologieën die dit ondersteunen worden steeds belangrijker.

Om te zorgen dat deze innovaties voor alle partijen waarde toevoegen, is een goede implementatie van essentieel belang. Wij ondersteunen deze trajecten vanaf visievorming tot en met implementatie, waarbij een succesvolle adoptie van de verandering centraal staat.

Alles op afstand?

Het aantal digitale hulpmiddelen om zorg vanuit thuis te leveren, nemen in een hoog tempo toe. Functionaliteiten die eerst alleen mogelijk waren op locatie van een zorginstelling, zijn nu ook mogelijk vanuit het huis van de patiënt/cliënt of vanuit een centrale locatie in de wijk. Van beeldbellen tot en met het monitoren van vitale organen, het is tegenwoordig allemaal mogelijk op afstand.

Het implementeren van deze innovaties levert echter weer nieuwe vraagstukken op. De implementatie van al deze technologieën zorgt er bijvoorbeeld voor dat zorgprocessen moeten worden aangepast, samenwerkingen moeten worden geconcretiseerd en geformaliseerd en dat er goed moet worden nagedacht over zaken als compliancy, privacy en security.

Ons team heeft een gedegen track record als het gaat om implementaties binnen de zorg. Al deze trajecten bevinden zich op het snijvlak van IT en innovatie enerzijds en zorg anderzijds. Door de kennis van beide werelden te combineren en altijd oog te houden voor de adoptie van de verandering, kunnen wij uw organisatie optimaal ondersteunen.

Mercy Virtual Care Center

Vorig jaar hebben we met enkele zorginstellingen deelgenomen aan een studiereis naar het Mercy Virtual Care Center in Chesterfield, Missouri (USA). Dit ziekenhuis zonder bedden is het eerste virtuele ziekenhuis ter wereld, dat zelfs Intensive Care-diensten op afstand kan leveren. De beleidsmakers van het Mercy Virtual hebben ruim twaalf jaar geleden een integrale visie ontwikkeld op het thema “zorg op afstand” en deze visie de afgelopen jaren gerealiseerd.

Benieuwd naar onze ervaringen omtrent het Mercy Virtual Care Center of interesse in deel te nemen aan een toekomstige studiereis naar dit virtuele ziekenhuis? Bekijk de case en neem contact op voor meer informatie.

CASES

Onze opdrachten

Franciscus Gasthuis & Vlietland

Franciscus Gasthuis & Vlietland

Zorg | IT-implementaties, Zorg op afstand

Bekijk de case

Videobellen
Samen met het Franciscus Gasthuis & Vlietland hebben we de technische implementatie en gebruikersadoptie van Videoconsult, voor videobellen tussen hulpverleners en patiënten, voltooid.

Mercy Virtual Care Center

Mercy Virtual Care Center

Zorg | Zorg op afstand

Bekijk de case

Innovatie in de zorg
Het Mercy Virtual Care Center in Chesterfield, Missouri (USA) is een ziekenhuis zonder bedden, maar vol innovatieve oplossingen voor zorg op afstand.

Franciscus Gasthuis & Vlietland

Franciscus Gasthuis & Vlietland

Zorg | IT-implementaties, Zorg op afstand

Bekijk de case

Telefoniesystemen in de zorg
Van cruciaal belang voor een goede zorg: herinrichting van het beheer en de migratie van de telefoniesystemen van een ziekenhuis.

KLANTEN

Onze opdrachtgevers in de zorg
Kracht door verandering

CINX is een onafhankelijk management- en adviesbureau. We begeleiden klanten met het bepalen en implementeren van hun IT- en innovatiestrategie, waarbij het adopteren van de verandering centraal staat.

CINX BV

Leeuwenhoekstraat 1
2652 XL Berkel en Rodenrijs
+31 (0)10 3025 000

info@cinx.nl

 

Privacy    |    Algemene voorwaarden    |    © 2009-2020 CINX B.V.