Zorg op afstand

De wijze waarop zorginstellingen werken verandert de komende jaren aanzienlijk.

Zorg op afstand wordt een essentieel onderdeel van de zorg en technologieën die dit ondersteunen worden steeds belangrijker.

ZORG OP AFSTAND

Innovatieve technologieën veranderen alle facetten van de zorg

De waarde van innovatie

De wijze waarop zorginstellingen werken verandert de komende jaren aanzienlijk. Factoren als vergrijzing, stijgende kosten en een enorm personeelstekort veroorzaken een verschuiving van intra- naar extramurale zorg. Ook mensen die complexe en/of langdurige zorg nodig hebben, moeten langer thuis blijven wonen. Kortom, zorg op afstand wordt een essentieel onderdeel van de zorg en innovatieve technologieën die dit ondersteunen worden steeds belangrijker.

Om te zorgen dat deze innovaties voor alle partijen waarde toevoegen, is een goede implementatie van essentieel belang. Wij ondersteunen deze trajecten vanaf visievorming tot en met implementatie, waarbij een succesvolle adoptie van de verandering centraal staat.

Alles op afstand?

Het aantal digitale hulpmiddelen om zorg vanuit thuis te leveren, nemen in een hoog tempo toe. Functionaliteiten die eerst alleen mogelijk waren op locatie van een zorginstelling, zijn nu ook mogelijk vanuit het huis van de patiënt/cliënt of vanuit een centrale locatie in de wijk. Van beeldbellen tot en met het monitoren van vitale organen, het is tegenwoordig allemaal mogelijk op afstand.

Het implementeren van deze innovaties levert echter weer nieuwe vraagstukken op. De implementatie van al deze technologieën zorgt er bijvoorbeeld voor dat zorgprocessen moeten worden aangepast, samenwerkingen moeten worden geconcretiseerd en geformaliseerd en dat er goed moet worden nagedacht over zaken als compliancy, privacy en security.

Ons team heeft een gedegen track record als het gaat om implementaties binnen de zorg. Al deze trajecten bevinden zich op het snijvlak van IT en innovatie enerzijds en zorg anderzijds.

Door de kennis van beide werelden te combineren en altijd oog te houden voor de adoptie van de verandering, kunnen wij uw organisatie optimaal ondersteunen.

Digitale werkplek in de zorg

Beeldbellen met je patiënt via BeterDichtbij of even ruggespraak houden met een collega via de interne chat? Tijd-, locatie- en apparaat onafhankelijk werken bieden veel voordelen voor zowel medewerkers als patiënten/cliënten.

Het implementeren van een digitale werkplek lijkt inmiddels vanzelfsprekend, maar het is echter een intensief traject dat impact heeft op alle aspecten van de bedrijfs- en zorgprocessen. Want wat betekent de nieuwe manier van werken voor de patiënten/cliënten en de medewerkers? En welke technologieën sluiten het beste aan bij je organisatie?

Om als organisatie de vruchten te kunnen plukken van deze nieuwe manier van werken, is een goede voorbereiding én implementatie randvoorwaardelijk.

Meer weten?

Is jouw organisatie toe aan een nieuw werkplekconcept of heb je problemen met de huidige omgeving? Wij hebben inmiddels ruime ervaring met het ontwikkelen en implementeren van een digitale werkplek in de zorg. Neem contact op en we helpen je graag verder!

CASES

Onze opdrachten

Digitale werkplek in de zorg

Digitale werkplek in de zorg

Zorg | IT- en innovatiestrategie, IT-implementatie

Alles over digitale werkplek

Tijd-, locatie- en apparaat onafhankelijk
De laatste gegevens van een patiënt of cliënt veilig op je tablet bekijken of beeldbellen via BeterDichtbij? Het implementeren van een digitale werkplek is een intensief traject met een grote impact.

Franciscus Gasthuis & Vlietland

Franciscus Gasthuis & Vlietland

Zorg | IT-implementaties, Zorg op afstand

Lees verder

Videobellen
Samen met het Franciscus Gasthuis & Vlietland hebben we de technische implementatie en gebruikersadoptie van Videoconsult, voor videobellen tussen hulpverleners en patiënten, voltooid.

Mercy Virtual Care Center

Mercy Virtual Care Center

Zorg | Zorg op afstand

Lees verder

Innovatie in de zorg
Het Mercy Virtual Care Center in Chesterfield, Missouri (USA) is een ziekenhuis zonder bedden, maar vol innovatieve oplossingen voor zorg op afstand.

Kracht door verandering

CINX is een onafhankelijk management- en adviesbureau. We begeleiden klanten met het bepalen en implementeren van hun IT- en innovatiestrategie, waarbij adoptie van de verandering centraal staat.

 

CINX BV

Leeuwenhoekstraat 1
2652 XL Berkel en Rodenrijs
+31 (0)10 3025 000

info@cinx.nl

 

 

Privacy    |    Algemene voorwaarden    |    © 2009-2021 CINX B.V.