Selecteer een pagina

DialoogStarter

Wilt u écht weten hoe uw dienstverlening beter kan?

Met onze DialoogStarter krijgt u snel en eenvoudig antwoord op uw vragen.

DIALOOGSTARTER

Écht weten wat er speelt

Verbeter de dialoog

Wilt u écht weten hoe uw dienstverlening beter kan? Wilt u bijvoorbeeld uw klantenservice evalueren of proactief bij medewerkers de tevredenheid in kaart brengen?

Met onze DialoogStarter krijgt u snel en eenvoudig antwoord op uw vragen. Vooraf of achteraf, intern of extern. Want veranderen begint met luisteren.

Wat is het?

De DialoogStarter is een methodisch programma waarin externe doelgroepen, eigen afdelingen en zelfs complete organisaties korte open en/of gesloten vragen krijgen voorgelegd. Via feedbackrondes en de mogelijkheid om op de beste antwoorden te kunnen stemmen, levert de DialoogStarter van CINX verdiepende informatie voor verdere verbetering.

Met de DialoogStarter binnen de organisatie haalt u meer rendement uit het menselijk kapitaal. We begeleiden bij het informeren en betrekken van uw medewerkers en huurders en adviseert hoe u het beste gebruik kunt maken van hun denkkracht en ervaringen. Zo wordt uw organisatie getransformeerd naar een lerende organisatie, waarbij de kennis en innovatieve kracht van betrokkenen optimaal wordt benut.

Ga in gesprek!

Onze adviseurs hebben een uitgebreid track record in het ontwikkelen en implementeren van bijvoorbeeld veranderstrategieën. Professioneel, maar altijd met oog voor de mens en de cultuur.

Logo CircleLytics
Partner van CircleLytics
“Door de verfrissende en energieke aanpak van CINX 
is de samenwerking met onze klanten sterk verbeterd en hebben wij waardevolle inzichten gekregen voor het continu verbeteren van onze dienstverlening.”
Ilse Quevedo Mora

Afdelingsmanager ICMT Service en Telefoniebeheer, Franciscus Gasthuis & Vlietland