Mercy Virtual Care Center

Het Mercy Virtual Care Center in Chesterfield, Missouri (USA) is een ziekenhuis zonder bedden, maar vol innovatieve oplossingen voor zorg op afstand.

Mercy Virtual Care Center Het eerste volledig virtuele ziekenhuis ter wereld

Het Mercy Virtual Care Center in Chesterfield, Missouri (USA) is een ziekenhuis zonder bedden, maar vol innovatieve oplossingen voor de zorg.

In plaats van een gebouw vol patiënten is het de uitvalsbasis voor een groot team van medisch specialisten, die door het gebruik van o.a. tweezijdige camera’s, geavanceerde online tools en real-time patiëntdata op een andere manier hun werk doen en via innovatieve oplossingen contact hebben met hun patiënten, die zich bijvoorbeeld in één van Mercy’s traditionele ziekenhuizen, bij een (huis)arts of in sommige gevallen zelfs thuis kunnen bevinden.

In de aanloop naar de HIMSS19 bezochten wij het Mercy Virtual Care Center en zagen de innovatieve oplossingen van dichtbij. Benieuwd naar onze ervaringen omtrent het Mercy Virtual Care Center of interesse in deel te nemen aan een toekomstige studiereis naar dit virtuele ziekenhuis? Neem contact op voor meer informatie.

 

Meer informatie?

Jacco Boon

T: +31 (0)10 3025 000
E: jacco.boon@cinx.nl

Zorg op afstand Onze opdrachten

Videobellen

Samen met het Franciscus Gasthuis & Vlietland hebben we de technische implementatie en gebruikersadoptie van Videoconsult, voor videobellen tussen hulpverleners en patiënten, voltooid.

Lees meer

Innovatie in de zorg

Het Mercy Virtual Care Center in Chesterfield, Missouri (USA) is een ziekenhuis zonder bedden, maar vol innovatieve oplossingen voor zorg op afstand.

Lees meer